Šim ēdienam ir viena no patīkamākām garšām, sulīgs pildījums un kraukšķīga garoziņa, kas padara to par ideālu izvēli vakariņām, pusdienām vai kā uzkodu.
Čebureks ar gaļu, sieru un tomātiem ir garšīgs un iecienīts ēdiens, kas neatstās vienaldzīgus austrumu virtuves cienītājus.
Čebureks ar gaļu, sieru un tomātiem ir lieliska izvēle ģimenes vakariņām, ballītēm vai svētku galdam. Šis ēdiens patiks visiem austrumu virtuves cienītājiem un būs brīnišķīgs papildinājums jūsu pavārgrāmatai. Mēģiniet pagatavot čeburekus ar gaļu, sieru un tomātiem un ieprieciniet savus mīļos ar šīs austrumnieciskās delikateses neaizmirstamo garšu un aromātu.
Pagatavošanas laiks – 1 stunda
Porciju skaits – 4
Sastāvdaļas
Ūdens – 250 mililitri
Sāls – ¼ tējkarotes + pildījumam
Dārzeņu eļļa – 115 mililitri
Milti – 500 grami + apkaisīšanai
Sīpolu sīpoli – 1 gabals
Malta gaļa – 500 grami
Malti melnie pipari -garša
Cietais siers – 200 grami
Ķiršu tomāti – 200 grami
Pagatavošana
Uzvāra 200 ml ūdens. Pievieno sāli un 15 ml augu eļļas. Ieber miltos un samīca stingrā mīklā. Ietin pārtikas plēvē un atstāj istabas temperatūrā uz 30 minūtēm.
Pildījumam sagriež sīpolu. Pievieno maltajai gaļai kopā ar 50 ml ūdens, sāli un pipariem. Sarīvē sieru. Tomātus sagriež šķēlēs.
Apkaisa galdu ar miltiem. Sadala mīklu vienādos gabalos. Izrullē plānos plāceņos.
Uz katra plāceņa pusi liek plānu maltās gaļas kārtiņu. Pārkaisa ar sieru un pievieno tomātus. Pārklāj ar otru pusi un saspiež malas ar dakšiņu.
Pannā uz vidējas uguns uzkarsē atlikušos 100 ml eļļas. Cep čeburekus 5–7 minūtes no katras puses līdz tie kļūst zeltaini brūni.
Vēl viens variants
Lai pagatavotu čebureku ar gaļu, sieru un tomātiem, jāsagatavo mīklu no miltiem, ūdens, olām, sāls un augu eļļas. Mīklai jābūt elastīgai un labi mīcītai, lai iegūtu perfekti kraukšķīgus čeburekus. Tālāk jums vajadzētu sagatavot pildījumu no rīvēta siera, sasmalcināta tomāta, ceptas gaļas un garšvielām pēc jūsu gaumes.
Čebureku pagatavošana notiek šādi: no izrullētās mīklas veido plakanas plāceņus, uz kurām izklāj gaļas, siera un tomātu pildījumu. Pēc tam plāceņus aizver un apcep augu eļļā līdz tie kļūst zeltaini brūni. Gatavus čeburekus var pasniegt karstus – tie būs īpaši ēstgribas rosinoši un sulīgi